Door met 4-2 van De Schutters te winnen en door het verlies van DEVO is DVVC nu zeker van het spelen van de nacompetitie

DVVC 1

4 - 2

De Schutters 1

Koen Swanen (schot)
8'
10'
... (schot)
Assist: Koen Swanen
60'
... (achter standbeen)

5e klasse B

19 mei 2019 14:30

Met Amir Zandi voor de geblesseerde Remco Kroese en de oud speler van DVVC 1 Menno Horsten in de basis. Menno maakt na jaren zijn comeback in het eerste elftal, hij neemt de plaats in van de op vakantie zijnde Dennis Kras.

Vanaf het begin zocht DVVC de aanval en binnen een paar minuten was het Koen Swanen die met een prima schot in de rechterbenedenhoek DVVC op een 1-0 voorsprong zette . Lang kon DVVC daar niet van genieten, eerst schoot een speler van de Schutters nog tegen de lat, hierna kreeg de achterhoede van DVVC de bal niet weggewerkt en daar  maakte De Schutters speler Wallid Ahabad dankbaar gebruik van en zijn goed geplaatst schot in rechterhoek zorgde voor de gelijkmaker.

De eerste kans hierna was voor de thuisclub maar Stefan Celi schoot net over het doel. Een paar minuten later was het Emran Pourmanaf die de bal wel tegen het net kreeg maar op advies van de grensrechter van De Schutters keurde scheidsrechter Boodts uit Temse (België)het doelpunt af wegens buitenspel. Na een kwartier spelen kwam die goal er toch toen Menno Horsten met een diepe bal Dylan de Ruijsscher bereikte, deze werd door uitkomende keeper naar de zijkant gedwongen, maar Dylan zag toch nog kans om uit een bijna onmogelijke hoek nog raak te schieten en DVVC stond weer op voorsprong 2-1.

DVVC bleef de bovenliggende partij al kregen De Schutters nog wel een paar
kleine mogelijkheden maar echt gevaarlijk voor het doel van DVVC werden ze niet. In min. 25 na goed aangeven van Koen Swanen was het Dylan de Ruijsscher die de voorsprong vergrootte naar 3-1. Nog voor de rust kreeg DVVC een paar goede kansen om nog verandering in de stand te brengen met o. a. een mooi schot van Amir Zandi die keeper Marcio Reuvers van de Schutters net nog tot corner kon verwerken.

In het verdere verloop van de eerste helft bleef het zo als het was en kon DVVC met een 3-1 voorsprong gaan rusten. In het eerste kwartier na de rust weinig doelkansen voor beide ploegen, maar hier kwam verandering in toen Leonard Vriends van De Schutters met een mooie trap in de
rechterbenedenhoek de achterstand verkleinde naar 3-2. Maar drie min. later aan de andere kant toen Maikel van Bragt met een afgemeten voorzet Dylan de Ruijsscher in staat stelde zijn derde doelpunt te maken en zo zijn hattrick kon voltooien. Even later kreeg Dylan de Ruijsscher de kans om zijn vierde doelpunt te maken, maar was te gehaast en daardoor kon de keeper ingrijpen.
Aan de andere kant moest doelman Maikel Heijne bij een vrije trap van De Schutters nog in actie komen om de tegenstander van scoren af te houden. In de 80e min. moest de keeper van De Schutters er aan te pas komen om de alleen op hem afkomende Geer Jacobs te beletten dat de achterstand van zijn club niet groter werd.

Vijf min. voor tijd maakte Menno Horsten in een duel om de bal een inschattingsfoutje waardoor de tegenstander alleen op het DVVC doel af ging. Menno wilde zijn fout herstellen maar dat deed hij op een manier waar de scheidsrechter terecht een rode kaart voor gaf. Maar ook met tien man kreeg DVVC nog een kans om te scoren en wel door Amir Zandi met een mooie lob over de uitgekomen keeper, maar helaas ook over het doel. Kort hierna floot de scheidsrechter voor de laatste keer en was DVVC drie belangrijke punten rijker.

De conclusie van een vandaag matig spelend DVVC is dat een paar spelers (schijnbaar) nog niet weten dat ze in een groen-wit shirt spelen en daar door geregeld onnodig balverlies lijden.

Zondag 26 mei is de laatste wedstrijd van het seizoen en moet DVVC naar TPO ( Moerdijk ) aanvang 14.30 uur.

Zondag 2 Juni is de eerste wedstrijd voor de nacompetitie.