DVVC legt voor rust basis voor 3-1 overwinning op TVC/Breda

95'
... (schot)

5e klasse B

28 oktober 2018 14:30

Vanaf het begin een aanvallend DVVC en dat resulteerde ook in kansen om de score te openen.
Goed doorgaan van Geert Jacobs die tussen twee verdedigers in toch kans zag om de doelman van TVC/Breda te passeren en zijn ploeg in de 10e minuut op een 1-0 voorsprong bracht.

Ook TVC/Breda was een paar keer gevaarlijk met afstandsschoten, maar het meeste gevaar kwam toch van DVVC zoals van Maikel van Bragt uit een vrije trap tegen de paal en Remco Kroese net naast.
Even leek TVC/Breda nog te gaan scoren toen onnodig balverlies werd geleden waardoor een speler van TVC/Breda alleen op doelman Jan-Willem Siemons af kon gaan. Deze kon met een prima redding voorkomen dat de voorsprong van DVVC teniet werd gedaan. In de 30e minuut kwam er toch verandering in de score. Wel ten gunste van de thuisploeg. Op aangeven van Mirel Ibrahimovic verdubbelde Stefan van Dongen de voorsprong naar 2-0.
Hierna kwamen er ook nog wel enkele mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar tot de rust kwam daar geen verandering in.

TVC/Breda zet druk.
Na de rust was het een andere wedstrijd. Nu was het TVC/Breda dat DVVC op eigen helft vast kon zetten.
De druk op het DVVC doel werd zo groot dat er welhaast doelpunten moesten vallen. Echter was onze doelman niet te passeren en dreigde dat wel dan was er al tijd nog wel de paal of lat die dat voorkwam. Zelfs toen de zwak leidende scheidsrechter P. Stok uit Breda de bal op de stip legde was Jan-Willem met een prima redding de tegenstander de baas.
Vijf minuten daarna gaf de arbiter een strafschop aan DVVC. Deze werd onberispelijk ingeschoten door Mirel Ibrahimovic 3-0.
Even daarna, in de 86e minuut, werd dezelfde speler bij het maken van een overtreding veel te zwaar gestraft toen hij door de scheidsrechter met een rode kaart van het veld werd gestuurd.

Het welverdiende tegendoelpunt voor TVC/Breda kwam er toch toen in de laatste minuut Willino van Venrooy met een prachtig schot in de linker bovenhoek binnen schoot. De scheidsrechter liet nog aftrappen en dat was tevens het einde van een boeiende wedstrijd.