85'

5e klasse B

3 februari 2019 14:30

DVVC moet de koppositie afstaan aan SSW uit Dordrecht.

DVVC begon goed aan de wedstrijd en in de eerste minuut was het Amir Zandi die bij zijn eerste balcontact doelman Bart Wouters van Molenschot het nakijken gaf en DVVC op een 0-1 voorsprong zetten.

Hierna golfde het spel wat op en neer en werd het al wel duidelijk dat DVVC het niet makkelijk zou krijgen. Dat bleek al in de 14e minuut toen Dennis Wirken dankbaar gebruik maakte van het balverlies bij DVVC en voor de thuisploeg de gelijkmaker binnen schoot: 1-1.
Dit was wel even schrikken voor de groen/witten en zij zochten dan ook meteen de aanval. Dat resulteerde in enkele kansen van o.a. Stefan van Dongen die net over schoot en Amir Zandi met een schot op doel die de keeper tot corner verwerkte.

Even later in minuut 21 was het dezelfde Amir Zandi die een paar verdedigers passeerde en DVVC naar een 1-2 voorsprong schoot.
Ook Molenschot liet zich regelmatig voor het doel van keeper Michael Heijne zien maar echt gevaarlijk werd het vooralsnog niet. Aan de andere kant waren nog wel een paar mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Door prima keeperswerk van de doelman van Molenschot bleef de stand echter zo hij was. Tot twee minuten voor rust de geheel vrijstaande Nick van Oosterwijk de gelijkmaker binnen kopte 2-2.
Met deze stand gingen de ploegen naar de thee.

In de tweede helft kwam DVVC wel vaak op de helft van de tegenstander maar tot echte doelkansen leidde dat niet. Door het ver naar voren opschuiven van de DVVC-achterhoede kreeg Molenschot meer ruimte en dat resulteerde in enkele grote kansen waarbij DVVC keeper Michael Heijne een paar keer moest ingrijpen om Molenschot van scoren af te houden. Die treffer kwam alsnog toen slecht werd uitverdedigd waardoor Molenschot speler Timo Jacobs in balbezit kwam. Zijn afwerking betekende dat Molenschot in de 85 minuut op een 3-2 voorsprong kwam.

De laatste minuten probeerde DVVC er nog een gelijkspel uit te halen en kort voor het einde lukte dat nog bijna toen Amir Zandi alleen op de uitgekomen keeper af ging. Amir probeerde, in plaats van op het lege doel te schieten, de doelman te passeren, en dat lukte niet.

Kort hierna floot de goed leidende scheidsrechter Dhr. A. Broeders uit Dongen voor de laatste keer en kon DVVC met een 3-2 nederlaag terug naar Dongen.

DVVC heeft deze wedstrijd verloren, niet omdat Molenschot beter voetbalde, maar op basis van inzet. Daar ontbrak het vandaag bij de meeste spelers aan. Laten wij hopen dat het aankomende zondag anders gaat want dan komt PCP uit Breda op bezoek.

Aanvang van deze wedstrijd is 14.30 uur en scheidsrechter is Dhr. Bakker uit Geertruidenberg.