17 februari 2019 12:00

Accommodatie

Onbekend

De scoringsdrang van DVVC2

De afgelopen twee wedstrijden heeft DVVC2 duidelijk zijn scoringsdrang laten zien én gelden. Werd tijdens de eerste voorjaarswedstrijd SSW nog met 6-3 naar huis gestuurd, met FC Dordrecht Amateurs toonde het 2e geheel geen genade en lieten de Dordrechtenaren achter met een 13-3 nederlaag. Ook vandaag, zondag 17februari, probeerden ze het net van de gasten, DIA, zo veel mogelijk te vinden. Binnen 10 minuten stond er 2-0 op het scorebord. Gezien de veelvuldige schoten op het doel had dat in de volgende 10minuten zomaar uit kunnen lopen tot 5 of 6 nul.

Ook DIA probeerde een duit in het zakje te doen. Door goed verdedigings- & keeperswerk lukte dat niet. Ook niet toen een keer of twee de kluwe voor de DVVC goal groot en onoverzichtelijk was. Hoewel veel DIA spelers hun schoen tegen de bal kregen ging hij voor hen niet de goede kant op. De DVVC-ers waren daarentegen wel succesvol en de dreiging bij de thuisgoal werd wederom afgewend. De DIA-teamleden langs de kant waren vol ongeloof over de gemiste kans(en).

Bij DVVC wordt nog een doelpunt afgekeurd vanwege buitenspel en bijna nog een gescoord omdat de keeper, al in deze eerste 45min. “Keeper doet mee”, wel heel letterlijk neemt. Dit tot zichtbaar vermaak/verrassing van een van zijn teamgenoten. Het kwam hem bijna duur te staan, omdat een van de groen-witte er als de kippen bij was. Gelukkig voor de DIA keeper kon deze nog juist zijn voet tegen de bal zetten voordat de DVVC-er dat deed.

DVVC2 gaat echter stug door met aanvallen en scoort voor rust het 3e doelpunt.

Na de thee gaat de thuisploeg vrolijk verder, sterker nog, ze doen er nog een schepje bovenop en maken nu hun kansen vaker af. Ze laten de DIA-goalie nog 2 maal zo vaak de bal uit het net vissen als tijdens de eerste helft. De jacht op het 10e doelpunt heeft het helaas niet gehaald en zo is de eindstand DVVC2-DIA  9-0