0 - 3

DVVC MO15-1

Groep 2 2

15 december 2018 12:00

Op zaterdag 15 december stond de 3e ronde van de beker op het programma tegen Prinsenland/de Schutters MO15-1 uit Dinteloord.
DVVC MO15-1 bereikte de 3e ronde door overwinningen in de poule op SCO/TOFS MO15-1 (8-1), DIA MO15-1 (9-0) en SSC’55 MO15-1 (11-0). In de 2e ronde werd er afgerekend met Roosendaal MO15-1 (9-2). De speelsters die het op deze zeer koude zaterdag moesten gaan doen waren: Dolores, Jessica, Dwaresa, Meri, Lola, Rachel, Isa, Minke, Sofie, Meyke, Brynn, Kimi, Mirthe, Jill, Roos en Yelena.

DVVC begon gretig aan de wedstrijd wat soms tot wat frustratie zorgde bij Prinsenland. Na 10/15 minuten kwam de bal bij de 16 van Prinsenland en met een volley wist de altijd sterk spelende Rachel de bal in de verre kruising te schieten en zo stond de 0-1 op het scorebord door deze wereldgoal. Vlak daarna kwam de bal ongelukkig tegen de hand van Dwaresa en floot de scheidsrechter voor een penalty. Deze werd gelukkig voor DVVC aan de verkeerde kant van de paal geschoten. Sofie wist daarna met een mooie steekpaas Meyke de diepte in de sturen 1 op 1 met de keepster faalde Meyke niet en wist er 0-2 van te maken. Roos wist net daarna voor DVVC redding te brengen door een bal van de lijn te halen. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat Roos dit deed. Voor rust wist ook Sofie een goal te maken waardoor we met 0-3 de rust in gingen.

2e helft verdween ook het zonnetje en met de wind die er al stond werd de tempratuur niet echt aangenamer. In de 2e helft werd ook wel duidelijk dat de wind een rol speelde vandaag waar in de 1ste helft DVVC veelvuldig op de helft van Prinsenland/de Schutters speelde was het in de 2e helft andersom. Prinsenland werd op een paar momenten na niet heel gevaarlijk, want de verdediging stond zoals dit hele seizoen weer uitstekend. Na 70 minuten maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd en kon DVVC met de volgende ronde van de beker weer terug naar Dongen om daar het kampioensfeestje verder te vieren.

De meiden hebben een welverdiende winterstop nu. Op 12 januari gaan we op bezoek bij Beek Vooruit om daar een toernooi te spelen.