DVVC JO11-1

4e klasse 12

15 december 2018 11:30

DVVC komt pas laat op stoom

Na een weekend met een afgelasting en een weekend zonder wedstrijd mochten de jongens en meisje deze week weer een wedstrijdje voetballen.

Het is wel te hopen dat niet alleen Sarto als tegenstander dienst doet vandaag. Een wedstrijd op een laat tijdstip, 11:30, is in het verleden niet in het voordeel van DVVC gebleken. Ook de temperatuur, zo rond het vriespunt, werkt ook niet in het voordeel.

Gezien de temperatuur is het zaak de spieren goed op te warmen en derhalve beginnen we met een warming up. Lekker de spieren opwarmen met wat oefeningen. En als de spieren opgewarmd zijn dan nog even het gevoel met bal op wekken in een rondo.

En dan is het tijd voor de wedstrijd. DVVC begint voortvarend en zet druk op Sarto. Maar in de beginfase is DVVC ook slordig. Passes over korte afstand komen niet aan en het lijkt wel of de spelers vinden dat de bal niet hard getrapt mag worden want het zijn zachtje tikjes die gegeven worden.

Sarto heeft echter geen profijt van dit spel want het balbezit is voornamelijk voor DVVC. En bij balverlies weet DVVC dit vaak eenvoudig te herstellen. DVVC krijgt ook de nodige kansen maar weet niet tot scoren te komen. Bij de time-out worden de nodige aanwijzingen gegeven om het spel van DVVC makkelijker te laten verlopen.

De aanwijzingen werpen hun vruchten af want het spel van DVVC wordt beter. Passes komen weer aan en spelers weten elkaar weer te vinden. Ook nu heeft DVVC de nodige kansen maar blijft de teller op nul staan. Sarto krijgt in de eerste helft ook een paar kansen, maar zowel de keeper als de verdediging van DVVC staan hun mannetje. Derhalve gaan we rusten met een stand die onveranderd is sinds de wedstrijd is begonnen.

Met warme thee wordt gezorgd dat de spelers ietsjes opgewarmd worden. De rust wordt ook gebruikt om wat laatste aanwijzingen mee te geven. Gezien de temperatuur wordt de rust wel kort gehouden en beginnen we snel aan de 2e helft.

De wedstrijd gaat na rust verder op de manier zoals deze voor rust werd geëindigd. Maar DVVC schakelt al snel een standje bij en verhoogd de druk op Sarto. Als een bal vanaf de rechterkant hoog wordt voorgebracht wordt deze vervolgens met gevoel binnengekopt. De voorsprong die DVVC al lange tijd aan het zoeken was is een feit.

En dan gaat het snel. Want drie minuten later wordt na een goed opgezette aanval de keeper van Sarto andermaal geklopt. En een minuut later krijgt een speler van DVVC de bal op een meter of 10 van het doel zodanig voor zijn voeten dat hij gericht uithaalt en de bal nogmaals in het net verdwijnt.

Met een voorsprong van drie doelpunten gaat DVVC iets meer ontspannen spelen, maar niet zonder de druk te houden op de tegenstander. DVVC scoort ook het vierde doelpunt van de wedstrijd. En ook nog een vijfde doelpunt mogen de spelers DVVC noteren in hun voordeel.

De eindstand wordt daarmee 0 – 5. Een mooi overwinning na een mooie wedstrijd waarin DVVC het voetbal heeft laten zien waarvoor er iedere week weer een trouwe schare supporters langs de lijn staat.