3 - 4

DVVC JO11-1

3e klasse 04

13 april 2019 9:30

Na de gewonnen wedstrijden van vorige week zaterdag en afgelopen woensdag wil DVVC vandaag wederom de 3 punten binnenhalen. Om dat te doen zal DVVC beter moeten presteren dan het de afgelopen 2 wedstrijden heeft laten zien, dus vanaf de eerste aftrap scherp zijn en met volle overgave gaan spelen. Excuses zoeken omdat een tegenstander duwt, de scheidsrechter niet fluit moeten achterwege blijven, DVVC moet het op eigen kracht doen.

DVVC begint goed aan de wedstrijd en lijkt op scherp te staan. Ook lijkt een ieder wakker genoeg. En zoals gebruikelijk zet DVVC de tegenstander direct onder druk. Dan weet DVVC uit te breken en een speler wordt de diepte in gestuurd, de bal wordt teruggelegd en vervolgens door getikt naar de DVVC-er die totaal vrij voor het doel staat. De bal wordt vervolgens beheerst ingeschoten. 0-1.

DVVC krijgt daarna nog een aantal kansen maar weet deze niet om te zetten in doelpunten. En dan begint DVVC ook z’n slordigheden weer te vertonen. Zoals in recente wedstrijden ook te zien was worden passes minder nauwkeurig en lopen spelers niet meer mee met hun tegenstander. Hierdoor krijgt Gloria ruimte en kan het relatief eenvoudig de gelijkmaker scoren. 1-1.

In de time-out worden de spelers ook deze keer gewezen op de ruimte die ze de tegenstander geven. En dat ze daar rekening mee moeten houden. Helaas blijkt dit niet genoeg te zijn want Gloria weet nog 2 maal eenvoudig tot scoren te komen. De rust wordt dan ook ingegaan met een achterstand van 3-1.

In de rust wordt de spelers de vraag gesteld waar het misloopt op het veld. De spelers komen niet tot de echte pijnpunten in het eigen spel. Daarom worden ze geholpen en krijgen ze een aantal tips en aanwijzingen mee om de stand te gaan ombuigen.

En dat lijkt te hebben geholpen want al snel heeft DVVC de aansluitingstreffer gemaakt. 3-2. Daarna gaat DVVC door met het zoeken naar de gelijkmaker. Maar Gloria geeft de voorsprong niet zo maar uit handen en probeert deze zelf ook nog wat verder te vergroten.

Bij een aanval van DVVC wordt de bal richting doel getrapt. Deze trap wordt mooi ingekopt, helaas voor Gloria door een eigen speler. Maar dit is wel de gelijkmaker voor DVVC. En er is nog tijd om op zoek te gaan naar het doelpunt dat de voorsprong moet opleveren.

DVVC blijft goed door voetballen en het doel van Gloria op zoeken. Maar er staat bij Gloria ook een prima verdediging en keeper dus het scoren blijft vooralsnog uit. DVVC weet zelf ook aanvallen van Gloria af te slaan. De wedstrijd gaat de laatste fase in.

De vraag wordt langzamerhand of er punten gedeeld gaan worden of dat een van de ploegen toch nog de 3 punten pakt. Die vraag wordt beslecht in het voordeel van DVVC, want DVVC weet een vierde doelpunt te scoren. En daarmee gaan de 3 punten mee naar Dongen.

Daar waar de eerste helft niet goed verliep voor DVVC hebben de spelers dit in de tweede helft goed rechtgezet. Wederom gefeliciteerd met dit resultaat jongens en meisje.