2 - 1

JEKA JO13-12

5e klasse 10

9 februari 2019 8:30

JO13 moest deze morgen al vroeg uit de veren. Op verzoek van de tegenstander, RKVV JEKA, werd de wedstrijd gespeeld om 08.30u!

Toch waren de meeste waarschijnlijk op slag wakker. Debet hieraan waren de weersomstandigheden. Behalve de snijdende koude, waartegen de meeste zich warm gekleed probeerde te wapenen, waren er ook de onberekenbare windvlagen. Een extra factor waarmee absoluut rekening gehouden diende te worden.
De bal bespelen is één ding, maar dat de wind óók wel eens met de bal speelde was iets anders.

Er moest hard worden gewerkt en goed geanticipeerd, voor zover mogelijk, op beruchte afzwaaiers. Gelukkig had de thuisploeg de eerste helft ‘de wind mee’. Vooral toen na een aanval op het middenveld een solo werd ingezet die niet meer te stuiten was. Daar knalde de 1-0 binnen.
JEKA liet zich uiteraard niet onbetuigd en zette de aanval in. Er waren beslist gastspelers die in gedachte de gelijkmaker zagen binnenvallen bij die schitterende aanval. Maar dan was daar nog altijd de sluitpost van DVVC. Met een fenomenale redding, vanaf de uiterste toppen van zijn vingers, wipte Jelle de bal over de lat. Een doelpunt is een felicitatie waard. Het voorkomen van een goal even zo goed! Doelman en laatste man hadden even een opgelucht HighFive momentje.

Hoogste tijd om lijf en lede even op te warmen.

De tweede helft is de wind niet geheel meegedraaid en zijn de windstoten niet echt afgenomen. De spelers lopen de benen uit hun lijf en de JEKA spelers lijken onvermoeibaar. Wanneer weer een van de gasten doorbreekt is hij door de DVVC verdediging niet meer in te halen of te stoppen en valt de gelijkmaker. Voor JEKA een opsteker, voor DVVC een domper.
Daar waar JEKA de eerste helft waarschijnlijk de meeste ‘last’ van de windrichting ondervond is het nu DVVC. Er zal dus nog harder met en voor elkaar gewerkt moeten worden. De spelers zwoegen voort. Weten aan beide kanten aanvallen op te zetten én te stoppen. De vraag is: Aan welke kant valt de 2e goal?
Het zijn de groen/witte die een kans benutten. Én JEKA van verder scoren afhouden.

Knap gespeeld. Verdiend gewonnen. 3 Punten in the pocket. Gefeliciteerd jongens en meisjes. Een mooie start van het voorjaarsseizoen. Veel succes volgende week uit tegen Waspik.