De eerste thuiswedstrijd deze ronde, tegen Roda Boys.
Na het jammerlijk verlies van vorige week waren de dames voornemens een positief resultaat neer te zetten.
Aan het weer zou het niet liggen, met een lekker zonnetje was het prachtig voetbal weer.
Klokslag twaalf de aftrap waarna beide partijen voorzichtig begonnen zonder voor direct doelgevaar te zoeken.
Gaandeweg de wedstrijd kreeg DVVC de overhand, een eerste doelpunt kon dan ook niet uitblijven.
Het eerste thuisdoelpunt kwam in de 22ste minuut van de voet van Patty.
Dit smaakte naar meer en DVVC ging op zoek naar een 2e doelpunt.
Hoewel Roda ook wat kleine kansjes kreeg was het DVVC dat via Juul en Patty in twee minuten tijd de score verhoogde naar en 3-0 voorsprong.
Ongeschonden haalde DVVC de rust niet want vlak voor de rsut een aanval van Roda over rechts waarbij een twee tegen een Roda aanvalster alleen voor de keepster zette. Door goed uitkomen werd de bal bijna gepareerd maar via het rechterbeen van de keepster rolde de bal tegen het net.
Met een 3-1 voorsprong werden de kleedkamers opgezocht.
Bij aanvang van de tweede helft bleek al snel dat Roda zich niet gewonnen wilde geven en ging op zoek naar de aansluitingstreffer.
Hoewel het spel zich nu voor een groot gedeelte op de helft van DVVC afspeelde lukte het Roda niet om doelrijpe kansen te scheppen.
Langzaam aan kreeg DVVC echter weer grip op het spel en werd in de 18de minuut van de tweede helft geholpen door de keepster van de tegenstander, Een hoge bal van Mila stuitte voor de keepster, deze beoordeelde deze verkeerd, waarna de bal over haar heen in het doel stuiterde.
Toen Lizzie vier minuten later ook nog zorgde voor 5-1 was de wedstrijd wel gespeeld.
Een verdiende overwinning en de eerste punten binnen. Wederom een goede wedstrijd van de meiden.

Volgende week een vrij wekend, de week erna is het carnaval.
Volgende wedstrijd derhalve zaterdag 9 maart thuis tegen Asperen, aanvang 12.00 uur.