MO15 wint kwartfinale KNVB-beker met 1-3 in Heinkenszand

DVVC MO15-1

Groep 2 1

23 februari 2019 11:30

W. (Wouter) vd Dries

Vandaag traden we onder een lekker lentezonnetje aan in het Zeeuwse land tegen een tegenstander die ook in de 1e klasse uitkomt.

In een gelijk opgaand duel was het de thuisclub die al vroeg de 1-0 maakt. Na wat kansen over en weer was het DVVC dat in de 28e min uit een schitterende vrij trap van Sophie de verdiende 1-1 aantekende.

Met een 1-1 ruststand op het scorebord gingen we de kleedkamer in waar door ondergetekende werd gezegd dat we zo door moesten gaan en nog iets feller in de duels moesten zijn.

Hier werd goed gehoor aan gegeven want in de 2e helft was DVVC de bovenliggende partij, wat duidelijk werd uit een “schitterend genomen corner” die door Meyke binnen werd gewerkt (1-2).

Met nog 7 minuten op de klok ging Heinkenszand alles of niets spelen. Zij kregen nog een goede kans maar door de vele ruimtes die er ontstonden nam Meyke (uit een mooie pass van Rachel) ook de 1-3 voor haar rekening.

Met een zeer verdiende overwinning in de tas werd dit nog even op t veld gevierd waarnaar er zeer trots en voldaan aan de terugreis richting Dongen vertrokken kon worden.

Super meiden jullie hebben allemaal keihard gewerkt. Op naar de 1/2 finale!