Door 3-2 verlies tegen het Huijbergse Vivoo is DVVC al in eerste ronde uitgeschakeld voor promotie naar vierde klas.

Vivoo 1 (zon)

2 - 2

DVVC 1

5'
Remco Kroese (schot)
... (solo)
44'
... (penalty)
55'
58'
Remco Kroese (penalty)
... (schot)
100'

4e klasse/5e klasse 1

2 juni 2019 14:30

Vanaf het begin van de wedstrijd werd direct het doel van Vivoo gezocht en binnen vijf minuten na aangeven van Maikel van Bragt was het Remco Kroese die met een goed geplaatst schot keeper Joram Adriaanse het nakijken gaf en de 0-1 voorsprong van DVVC stond op het scorebord. DVVC bleef de bovenliggende partij en wilde de voorsprong uitbouwen. Vivoo stelde daar weinig tegenover en in minuut 14 kwam pas het eerste schot richting het DVVC doel.

Het werd wel gauw duidelijk dat tegenstander Vivoo het meer van inzet moest hebben dan van het voetbal. Na een half uur spelen gaf Stefan Celi een mooie voorzet die door Remco Kroese maar net naast werd gekopt.

Het meeste gevaar van Vivoo zat hem in de corners en vrije trappen en uit een daarvan kon keeper Maikel Heijne met een prima redding voorkomen dat Vivoo op gelijke hoogte kwam. In minuut veertig een mooi schot van Koen Swanen dat maar net over het doel gaat, even daarna schiet Geert Jacobs in vrijstaande positie over het doel. In de laatste minuut voor rust een mooie voorzet van links van Maikel van Bragt. Deze wordt door de DVVC spelers gemist en door de Vivoo verdediging werd de bal naar voren geschoten en opgepikt door Dimitri Ceupens.  Deze speelde zich handig vrij van een DVVC verdediger en gaf ook de uit zijn doel komende Maikel Heijne het nakijken 1-1.
Even later floot de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft.

Bal op de stip.
Een paar minuten na het begin van de tweede helft maakte een DVVC verdediger een overtreding in het strafschopgebied en tot verbazing van de DVVC spelers wees de scheidsrechter naar de stip en Roel Paulus schoot Vivoo naar een 2-1 voorsprong. Het was nu aan DVVC om verandering in de stand te brengen en echt lang hoefde ze daar niet op te wachten. In de 58e minuut werd Geert Jacobs onderuitgehaald in het strafschopgebied van Vivoo en ook nu wees de scheidsrechter naar de stip.
Aanvoerder Remco Kroese gaf de keeper geen kans en de stand was gelijk 2-2.
Even later, na aangeven van Remco Kroese, schiet Kevin Zijlmans net langs de paal.

Verlenging

In het verloop van de tweede helft kwamen er nog wel kansen voor beide partijen maar verandering in de stand kwam er niet en dus moest er verlengd worden. In de eerste verlenging kansen voor Remco Kroese en Geert Jacobs. Maar ook een kans voor de thuisploeg. Een vrijstaande Vivoo speler kopte net naast het doel van DVVC. In de tweede verlenging de eerste kans voor Vivoo met een schot op doel dat net naast ging. Een minuut later was het Vivoo speler Rick Luijkx die zijn schot binnenkant paal het doel in zag gaan en was de stand 3-2 in het voordeel van Vivoo.

DVVC had nog zo’n acht minuten de tijd om nog iets aan die achterstand te doen en dat probeerde ze ook.

Hachelijke momenten speelde zich voor het Vivoo doel af met schoten van Remco Kroese en Jochem Sprangers tegen de paal. Wat DVVC echter ook probeerde, de bal ging er niet in.
Na 120 min. gespeeld te hebben floot de goed leidende Scheidsrechter M. Schrama uit Breda voor einde wedstrijd.

DVVC heeft er alles aan gedaan om een goed resultaat te behalen, met wat meer geluk (daar ontbrak het vandaag aan) en wat nauwkeuriger in de afronding van de kansen had de uitslag er ongetwijfeld anders uit gezien.
Aan de inzet van de spelers heeft het niet gelegen, die was meer dan voldoende.