8 - 0

SSC'55 JO14-1

Groep 6 33

7 september 2019 12:00

Afgelopen woensdag speelde ze hun eerste (beker)wedstrijd van dit seizoen, uit tegen Blauw-Wit. Na een voorsprong van 0-2 lieten ze zich toch wat verrassen en kregen ook twee doelpunten tegen. Met 1 punt op zak keerden ze terug naar Dongen.

Vandaag, zaterdag 7 september, wedstrijd nummer 2. Thuis. Zou het ze weer overkomen overrompeld te worden? Waren ze wakker genoeg(?) en op hun qui-vive? Gingen ze er met bibberende knieën in(?) of vol gas en de nodige bluf?
Het werd, zo kan ik je verzekeren, met overtuiging het laatste.

Binnen 10minuten stond de teller op 3-0 voorsprong voor de Groen-Witte.
Het keepertje van SSC’55 maakte al een lichtelijk wanhopig gebaar naar langs de lijn staande meegekomen SSC-ers. Een keeper die verschalkt wordt baalt daar hoe dan ook enorm van en van gemopper van zijn defensie wordt het al helemaal niet beter.
De aanvallende thuisploeg was vandaag simpelweg watervlug en strategisch en technisch liep het ook op rolletjes. De SSC-verdediging had het nakijken. Vooral bij de derde goal was de gehele SSC-achterhoede kansloos. Het was een goal voor het filmpje van de krant in de rubriek: Doelpunt van de week. Een prachtig hard schot, met een perfecte boog rakelings onder de lat door. Volkomen buiten bereik van stoppende verdediging of springende doelverdediger. Briljant.
Helaas voor de doelpuntenmaker zul je op zo’n moment juist zien dat er net niet gefilmd wordt. Jammer het was een fenomenaal schot.
Ruim voor de rust werden reeds 5 doelpunten op het conto van DVVC geschreven. De jongens en meiden spaarden verder hun krachten en balde de eerste helft wat rustiger uit.

Na de rust was het vasthouden wat je hebt en kalmpjes proberen het verder uit te breiden. Geen haast, geen stress, geen onnodige risico’s, geen domme overtredingen. Maar de bal is rond en er kan van alles gebeuren. Een onoplettendheidje of een slordigheidje kan in een overtreding resulteren en dan heb je zomaar ineens een vrije trap tegen.
De druk op de SSC-er was groot. Dit moest hem worden om van de gehate nul af te komen en voor ‘de eer’ wat terug te doen. Het leek erop dat het ging lukken … Helaas lag de doellat iets te laag (of werd de bal iets te hoog geschoten) en knalde de bal op de lat af.

Door goed, rustig, doordacht samenspel breidde de voorsprong zich na de rust uit. Doelpunt nummer 6 en 7 vielen ook weer binnen een tijdsbestek van 10 minuten na elkaar. Daarna werd ook nummer 8 nog in de touwen geprikt en wist de najaarskampioen van vorig jaar dat ze het spelletje in die lange zomerstop beslist nog niet verleerd waren. Drie punten in de pocket en de NUL gehouden. Met 10 doelpunten voor en slechts 2 tegen staan ze in de bekercompetitie boven aan met 4punten (uit 2 wedstrijden). De nummer 2 (Blauw-Wit waardoor ze zich vorige week nog zo lieten verrassen) heeft evenveel punten maar met 5 doelpunten voor en 4 tegen een slechter doelpunten saldo.
Beslist geen reden om achterover te gaan zitten. Komende zaterdag 14 september de derde bekerwedstrijd. Uit tegen SV Capelle (aanvang 11.00uur)

Voor nu: Gefeliciteerd en Geniet van de mooie winst, wij hebben genoten van deze wedstrijd en hopelijk jullie zelf ook want daar draait het om.
Proficiat jongens en meisjes op naar de wedstrijd tegen SV Capelle! ToiToiToi.