6 - 2

RBC JO11-1

Hoofdklasse 02

2 november 2019 10:30

Vandaag mag de JO11-1 het opnemen tegen de koploper, het ongeslagen RBC. Als het weer de voorbode is wat de wedstrijd gaat bieden dan ziet het er niet goed uit. De regen valt met bakken uit de hemel en de wind doet ook goed zijn best.

Gekleed in regenjas werken de spelers een warming up af. Maar uiteindelijk zullen ze de regenjassen moeten verruilen voor een wedstrijdtenue. Gelukkig neemt de wind af en ook regent het minder hard. Nog even wat afwerken op doel en dan kan er begonnen worden aan de wedstrijd.

Vanaf de start voert DVVC druk uit op RBC. En dat is niet zonder effect want na een paar minuten spelen heeft DVVC RBC volledig teruggedrongen op de eigen helft. En het is dan ook niet verwonderlijk als het eerste doelpunt op het conto van DVVC mag worden bijgeschreven.

DVVC blijft druk zetten en zorgt er voor dat RBC niet anders kan doen dan verdedigen. Het initiatief is volledig bij DVVC. DVVC weet de voorsprong dan uit te bouwen tot een comfortabele 3 – 0. Deze stand blijft staan tot aan de rust.

Na de rust is het spel van DVVC niet zoals we de rust in zijn gegaan. RBC komt meer en meer voor het doel van DVVC. Een tegendoelpunt hangt in de lucht. En ja hoor, dat tegendoelpunt valt dan ook. Maar ook volgt er nog een tweede tegendoelpunt. Zo is de riante voorsprong teruggebracht tot 1 doelpunt voorsprong.

Dan begint het weer te lopen bij DVVC en krijgt DVVC ook weer kansen. En als dan de 4 -2 valt klinkt er een zucht van verluchting vanuit de supporters. De ontspanning komt nog meer als DVVC ook de 5 – 2 weet te scoren. Dit kan bijna niet meer misgaan. De spelers van DVVC blijven met alle mogelijke inzet voetballen en doen er alles aan om de drie punten in Dongen te houden. Als vervolgens de 6 – 2 wordt gescoord en er nog maar een paar minuten te spelen zijn lijkt de overwinning echt zeker.

En als de scheidsrechter voor de laatste keer fluit kunnen de spelers de overwinning vieren. En dat ze blij zijn met deze overwinning laten ze ook wel horen ook.

Gefeliciteerd jongens en meisje, knappe prestatie !