11 - 0

Be Ready JO14-1

4e klasse 06

5 oktober 2019 12:00

Vorige week konden we al constateren dat JO14 in een goede flow zit. Immers 17 wedstrijden achtereen ongeslagen is niet niks. Gaan ze er voor nog één of wordt het lastig?

Om 12.00uur wordt afgefloten voor de wedstrijd tegen Be Ready.
De thuisploeg gaat meteen vol in de aanval en maken het hun gasten meteen al knap moeilijk. De wedstrijd is nog geen 5minuten onderweg of het eerste doelpunt in het voordeel van de Groen-Witte wordt al genoteerd. Is dit een goede voorbode of zijn hardlopers doodlopers?

De aftrap wordt weer genomen en de bal heroverd. Op naar het doel van de tegenpartij. Razendsnel ligt nummer 2 in het net. Binnen het kwartier wordt 3x gescoord, dus elke 5minuten 1x, wordt dat de norm?
De aanvallen op het doel van Be Ready gaan onverminderd door. In de haast naar voren op te stomen wordt de buitenspelregel soms over het hoofd gezien. Of wordt hij te snel gezien? Soms wordt een aanval afgestopt, of een schot te hoog of te schuin geplaatst. De snelheid en de aantallen zijn echter zo veelvuldig, in het voordeel van DVVC, dat het toch een kwestie van tijd is.
Wanneer na 35 minuten het fluitsignaal voor de rust klinkt staat de teller op 6-0 in het voordeel van de Groen-Witte.

Die ranja zal lekker smaken.

De scoringsdrang is niet getemperd tijdens de rust. Sterker nog: De openingstreffer in de tweede helft ligt nog sneller in de touwen dan bij de eerste helft.
Een aantal niet erg oplettende fans zijn nu de tel al kwijt. Je moet er met je aandacht wel even bijblijven anders mis je met deze snelheid toch essentiële momenten van aanvallen, doordrukken en scoren!

De jongens en meiden weten elkaar goed te vinden met mooie passes en goede aannames. Met sterke verdedigingen en harde verre knallen de aanvallen te keren en te stoppen. Er wordt hard gewerkt, maar het kost ze schijnbaar heel wat minder moeite dan vorige week toen de teller op 1 in het voordeel van DVVC bleef steen. Daar schieten ze nu ruimschoots overheen. Met verve en bravoure. Met grote precisie, met eendrachtig samenspel. Zonder gemopper en met gunfactors voor mede-aanvallende teamleden.
De doelpunten blijven zich herhalen. Het wordt 7-0 / 8-0 / 9-0 / 10-0 en tenslotte wordt het ook nog 11-0.

Volgende week vrij en dan 19 oktober wederom thuis. Tegenstander RSV. Niet voor de competitie maar voor de KNVB-beker. Aanvang wedstrijd 12.00uur. Ben erbij om de jongens en meiden te steunen, ze verdienen het!