Hoofdklasse 04

26 september 2020 10:30

DVVC JO11-1 team zet met verzorgd voetbal een winstpartij neer.

Zaterdag 26-09-20, mooi weer om een heerlijk potje te voetballen.

Zo dachten de meeste van JO11-1, ja de meeste want het is verre van een goede start geweest voor dit DVVC-team. Vanaf het begin van het seizoen kampten ze met zieken en zware blessures.

Een korte intro van dit team:
De JO11-1 team is een verhaal op zich, het is een team met zeer getalenteerde spelers van uit verschillende streken die voor het eerst met elkaar voetballen.
Spelers van: FC-Tilburg, OVC, W-Boys, VV Dongen, VV Rijen, Willem 2 en DVVC hebben voor de Talent Academie gekozen om zichzelf verder te ontwikkelen en hun grenzen te verleggen op Hoofdklasse niveau.
Met de leergierigheid, drive, inzet en liefde voor het spel proberen ze tegen de grote verenigingen hun mannetje te staan, ook al speelden de meeste eerder in een veel lagere klasse.

Terug naar de wedstrijd.
Helaas kampen we nog altijd met blessures en dus heeft dit team weer 2 gastspelers van JO10 opgeroepen die net klaar waren met hun wedstrijd.
Toch voelde iedereen een keerpunt in de lucht hangen, iedereen was netjes op tijd, goed gekleed en zeer gemotiveerd.
Na een korte, duidelijke bespreking stormde de spelers het veld op voor de warming-up.
Na een gedegen warming-up stonden de spelers klaar voor de aftrap. Je zag het. Je voelde het. De spelers van DVVC waren er opgebrand deze wedstrijd tot een goed (lees: winnend) einde te brengen.

DVVC begon zeer sterk, speelden netjes vanuit hun positie en de taken werden prima opgevolgd.

Tegenstander RFC JO11-1, een zeer pittige tegenstander, had het erg moeilijk en kwam er niet aan te pas tegen de gedreven thuisploeg.
Al snel werd het 1-0 door een mooi opgezet combinatiespel, waarna door het  goed bezochte publiek massaal geapplaudisseerd werd. Dat was inderdaad mooi voetbal!

Meer druk vanuit RFC
RFC begon meer druk uit te oefenen met hun fysieke spelers. Dat merkte de GroenWitte doordat de ene na de andere speler doormiddel van een schouderduw omvergekegeld werd.
Toch was DVVC het meest aan de bal, creëerde ze de meeste kansen, alleen werd de goede kant van het net niet gevonden. Tot vlak voor het fluitsignaal van de 1ste helft. Door een toegekende vrije trap, die mooi werd ingeschoten breidde de thuisploeg de score uit tot 2.

Na een niet-te-zoete ranja en een korte bespreking door de begeleidende staf Yenal en Maarten begonnen de jongens aan de 2de helft.
Wijzigingen aan DVVC kant: de twee reserves van JO10 stonden er nu beide in. Zou het fysieke spel van RFC toch zijn sporen achtergelaten hebben of was het een tactische wissel... we zullen het niet weten.

Ook al waren de invallers veel jonger en hadden ze al een wedstrijd achter de rug, dat was totaal niet te zien, ze stonden hun mannetje en voetbalden goed mee. Het spel ging op en neer. DVVC voetbalde zeer verzorgd tot laatste minuten van 3de kwart.

Aansluitingstreffer:
Helaas kwam door een klein misverstand van de achterhoede RFC terug met de aansluitingstreffer: 2-1.
“Mannen kop op en blijven voetballen”, werd er geroepen door de coach, gelukkig deden ze dat.

RFC gaf heel veel druk en gingen zelfs laatste kwart met 1 man achter voetballen. Het werd steeds moeilijker om deze ploeg tegen te houden.
Toch bleek DVVC wel antwoord te hebben op de hoge druk van RFC, want vanuit rechts, waar ook de JO10 spelers gepositioneerd, waren counterde DVVC en daar kwam een verlossend doelpunt uit.

De spelers van JO11-1 hadden dit nodig, want ze hadden het moeilijk maar ze bleven verzorgd voetballen. Dit resulteerde zelfs in nog een doelpunt: 4-1. Genoeg marge zou je denken, niet voor RFC die wilde koste wat kost winnen, of er minimaal een punt uit slepen. Ze bleven drukken en scoorden op het eind nog een tweede doelpunt: 4-2. Dit was tevens de eindstand.

Gezien het wedstrijdbeeld heeft DVVC verdiend gewonnen, hierover was iedereen het wel eens. Maar wat nog belangrijker is dat dit getalenteerde team uit verschillende streken nu als een team gevoetbald heeft. Wat zou het zijn als de JO11-1 blessure vrij zou zijn … dat gaan we hopelijk z.s.m. meemaken.

Wordt vervolgd.
Om te beginnen 10 oktober uit, in en tegen v.v. Bavel. Aanvang van de wedstrijd 09.45u.