Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Vandaag zijn de JO12-1 de absolute vroege voetbalvogels. Hun eerste wedstrijd in deze fase begint om 09.00uur. Niet dat het ze lijkt te deren. Ze zijn er klaar voor. Waren ruimschoots op tijd aanwezig. Misschien kwam het door de opwinding? Dit is niet ‘zo maar een volgende fase’, nee dit is de eerste wedstrijd in de Hoofdklasse. Een plaats die ze al hadden verdiend en vorige week tijdens een spannende wedstrijd nog eens lieten zien dat het zeker geen toevalstreffer was.
De tegenstander van vandaag moest nog vroeger uit de veren. Het team komt uit Dordrecht, FC Dordrecht Amateurs, en dat is toch al gauw een 40 minuten rijden.

Vol overgave:
Fijn is het wel dat het een thuiswedstrijd voor de GroenWitte is nu, dat geeft toch die onzichtbare kracht van ‘die extra man’ langs de lijn, van dat ‘veilige’ thuisgevoel. Het veld dat je zo goed kent. Dat is prettig. Maar genoeg daarover, aan de slag nu.
En dat doen ze. Vol overgave.  Voetbal om van te genieten. Samenspel, overzicht, goede passes, snelle acties, truckjes waarin de tegenstander zich meermalen verslikt. Kappen, draaien, aanvallen, lange rushes, ingrijpen, schoten op het doel. De eerste twee kwarten hebben de mannen van DVVC de absolute overhand. Ze zijn niet te stuiten. Niet bang. Gaan voor de bal, telkens weer.  Het leidt tot een botsing tussen een thuisspeler en een tegenstander. Een duik-kopbal van een GroenWitte en een hoog aangezette onderscheppingspoging komt samen in een voorhoofd-knie confrontatie. Dat komt hard aan, is pijnlijk. Daar moet de speler even van bijkomen langs de kant. Na de grootste schrik en het wegwrijven van de pijn gaat de bikkel na een paar minuten weer het veld in, terwijl er bij sommige toeschouwers de schrik er nog goed in zit.

Het voetballen gaat door, het niveau is hoog, zowel qua snelheid als spelvaardigheid, en wordt bepaald door de thuisploeg.

Rust op het veld:
In de rust blijven de teams genieten van het mooie weer, teambespreking vindt gewoon in de open lucht plaats. Geen geheimzinnigheid of donderpreken aan de thuiskant. Complimenten en positiviteit. Het gaat goed zo het gaat.

Het derde kwart geeft toch een ander beeld. Rommeliger en meer onbehouwen. De thuisverdediging heeft de ogen goed open en anticipeert menigmaal uitermate sterk. Het lijkt er op dat het mooie van het spel in de rust is achtergebleven. De GroenWitte hebben een goede voorsprong, voor de gasten begint het wellicht wat te nijpen, het spel gaat een alles of niets kant op en de thuisploeg komt veel minder aan hun eigen spel toe. Af en toe wordt het gevaarlijk richting thuisgoal.

Een korte oppepper tijdens de time-out en The boys are back on track. Voetbal zoals besproken. Doe je eigen ding. Bepaal het spel, jullie hebben het overwicht, laat je niet uit balans brengen. Het vierde en laatste kwart wordt dan ook weer netjes (uit)gespeeld.

Wanneer het eindsignaal klinkt blijven de 3punten in Dongen. Eén punt voor elke goal.
Eindstand: 3-0

Top gespeeld jongens. Een overwinning zeer wel verdiend. Gefeliciteerd!
Volgende week geen competitiestrijd voor jullie team. Eerst 26maart weer en dan uit tegen Baronie, aanvang wedstrijd 11.30uur.