Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Vandaag mogen de groen-witten thuis de wedstrijd spelen tegen TSC JO13-2. Het zal het tweede treffen worden tussen deze 2 teams. De eerste wedstrijd mocht DVVC naar Oosterhout en kwamen ze, na een ruime overwinning, met de 3 punten terug naar Dongen.
De ruime overwinning stond alle spelers nog helder voor de geest. Maar het is uiteraard geen garantie dat er vandaag weer met ruime cijfers wordt gewonnen of dat er überhaupt gewonnen wordt. Het team dat vandaag het veld op zal gaan ziet er wel erg anders uit dan bij de uitwedstrijd. Door blessures en zieken wordt het team vandaag aangevuld door maar liefst 5 gastspelers.
Als de bal door TSC aan het rollen is gebracht wordt al snel duidelijk dat DVVC er iets te makkelijk over denkt. De spelers die voor de wedstrijd nog als klein werden aangeduid zijn in het voetbal niet “klein”. De ploegen houden elkaar desalniettemin goed in evenwicht en echte hoogtepunten kent de eerste helft niet.

In de tweede helft is het wel snel anders als TSC na 6 minuten de eerste bal in de touwen weet te werken. Het is nu te hopen dat DVVC eens goed wakker wordt en gaat voetballen. Als DVVC een keer in het zestienmeter gebied van TSC komt dan blijft het rommelig langs DVVC zijde. Maar soms heb je geluk en dat geluk is nu overduidelijk aan de zijde van DVVC als de bal in het doel wordt gefrommeld.
De gelijkmaker doet de spelers goed en geeft een extra dosis motivatie. En dat geluk niet eenmalig hoeft te zijn blijkt uit het feit dat ook het tweede doelpunt van DVVC een doelpunt is waarbij het nodige geluk aan te pas komt.

De voorsprong is echter van korte duur, want een aanvaller van TSC passeert meerdere DVVC spelers uit en mag vervolgens ook nog eens in het zestienmeter gebied vrij uithalen. Dit tegendoelpunt maakt helaas nogmaals duidelijk dat DVVC niet de beste wedstrijd speelt.
DVVC mag tevreden zijn met een gelijkspel want meer zat er vandaag simpelweg niet in. Laat het maar een les zijn waar DVVC zich zelf kan verbeteren in de rest van het seizoen.
Laten we dan ook maar vooruitkijken naar de volgende wedstrijd en hopen dat DVVC dan weer wel bij de les is. Volgende week is de tegenstander vv Oosterhout JO1301, uit.