Hoofdklasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 1

Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Het stapje op naar de hoofdklasse is ergens best een stap te noemen. Van B categorie speler wordt je ineens A categorie speler. En dat brengt voor de spelers als individu nog niet direct veel veranderingen, maar wel voor het totaal plaatje. Geen dispensatie spelers meer, striktere handhaving van de spelregels. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.
Oh ja, de KNVB kwalificeert het spelen in de hoofdklassen als “hoog” nivo. Nou zit daar nog wel een aandachtspuntje. Niet dat de spelers het nivo niet zouden aankunnen, maar wel dat ze er nog even aan moeten wennen. Of het moet de onwennigheid van de start van het nieuwe seizoen zijn.
We kunnen in ieder geval stellen dat de wedstrijd van vorige week niet de graadmeter mag gaan worden. En dus is het zaak om het vandaag beter te doen. Na het nemen van de traditionele teamfoto kan er een warming-up worden afgewerkt. Dan nog even naar binnen om de shirts aan te doen en de laatste woorden voor de coach.

Vanaf de aftrap laat DVVC zien dat het geleerd heeft van de vorige wedstrijd, maar ook dat ze hebben onthouden wat er op de training aan oefeningen is gedaan. En dat betaald zich, met een beetje geluk, uit in een vroeg doelpunt voor DVVC. Bij een aanval van DVVC krijgt de keeper van ODC de bal niet goed onder controle en de bal komt voor de voeten van een DVVC-er die niet aarzelt en de bal in de touwen werkt.
Mooi begin van de wedstrijd, nu doorzetten. Maar zoals altijd komt een tegenstander niet om zich de oren te laten wassen, ook de tegenstander komt om zo goed mogelijk voetbal te laten zien. Lange tijd gaan de ploegen vervolgens gelijk op. Kansen aan beide kanten blijven onbenut tot de 20e minuut. Want dan is het ODC dat ook de bal achter de keeper weet te plaatsen en de stand gelijk wordt getrokken.

Met een gelijke stand gaan we de rust in. Een moment voor de coaches om de teams aanwijzingen te geven en eventuele aanpassingen door te voeren in de opstelling. Als ODC de balt weer aan het rollen heeft gebracht gaan we lekker verder en laten beide ploegen leuk voetbal zien aan de aanwezige toeschouwers.

In een uitbraak van DVVC trekt een speler naar buiten om vervolgens de bal voor het doel langs voor te geven. Door de meegelopen DVVC-er wordt de bal vervolgens andermaal in de touwen gewerkt. 2-1 voor DVVC. DVVC voert de druk langzaam iets op en krijgt de nodige kansen. In de 24e minuut van de 2e helft weet DVVC dan ook de 3e treffer op het scoreboard te zetten.
Daarmee lijkt de wedstrijd gespeeld te zijn, maar ODC geeft zich nog niet gewonnen. En met nog iets meer dan 10 minuten op de klok is het ook nog geen zekerheid voor DVVC.
Het wordt pas echt spannend als ODC de aansluitingstreffer weet te maken. Het is dan voor DVVC een kwestie van volhouden geworden want veel tijd staat er niet meer op de klok. En als dan het verlossende laatste fluitsignaal klinkt is er de ontlading bij de spelers.

Een leuke wedstrijd met een mooi resultaat afgesloten. Gefeliciteerd jongens en meisje !
Volgende week, zaterdag 24 september, wederom thuis. Tegenstander: SV Capelle Aanvang: 09.00uur