š‰šŽšŸšŸ“-šŸ š¦ššššš¤š­ š”šžš­ š¬š©ššš§š§šžš§š.

klasse Zwaluwen Jeugd Beker (1e fase) 04

Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Beide teams van vandaag hebben 3 BekerCompetitie-wedstrijden achter de rug. Vandaag willen de GroenWitte, na 2 maal gelijk spel en een verliespartij, graag een winstwedstrijd hier aan toevoegen. HZ’75 staat 1 plekje hoger in de BekerCompetitie, met 1 verloren en 2 gewonnen wedstrijden weet de thuisploeg dat het zeker niet gemakkelijk zal gaan.
Beide teams gaan direct vol in de aanval. Toch lijkt die van de thuisploeg net wat feller en krachtiger. Er wordt stevig druk gezet en het is aan de gasten om te reageren. De verrassing heeft duidelijk het voordeel en het eerste doelpunt laat dan ook niet lang op zich wachten. Nu niet verslappen over overmoedig worden. Duidelijk is wel dat de tactiek werkt.
Aanval op aanval volgt en er wordt veel op de helft van de gasten gespeeld. De lat, de paal, eroverheen dwars door de keeper, de bal wil er voorlopig nog niet weer een keer in.

Zo nu en dan is het ook hard werken voor de verdeging wanneer HZ’75 als een duveltje uit een doosje de rollen van aanvallers en verdediging omdraait. Voorlopig is de thuisploeg hier wel succesvol in en blijft de bal buiten het doel.
De GroenWitte blijven gaan en willen de voorsprong graag vergroten. Uiteindelijk is daar dan toch die welverdiende tweede goal. De stand had echter ook al 4, 5 of meer kunnen zijn. Soms wilde de bal er simpel weg net niet in, wat bij vele van de thuisfans tot gefrustreerde jammerkreten leidde.

En dan is er ook nog verwarring. Was dat nou een goal of niet. De scheidsrechter heeft gefloten en sommige spelers gaan richting het midden terwijl anderen naar de dug-out lijken te koersen. Vanaf de overkant van de gastgoal leek de doelpoging van de thuisploeg geslaagd, maar was dat ook zo? Waar was dat fluitsignaal voor?
De doelpoging bleek het laatste wapenfeit voor het rust-fluitsignaal. De bal ging net over het doel en het fluitsignaal kondigde de rust aan. Zo gaat DVVC met een 2-0 voorsprong naar de ranja.

š’š§šžš„š„šž šØš©š¦ššš«š¬
Ongelooflijk snel, snellen na de aftrap de thuisspelers naar de gastgoal en knallen nummer 3 in de touwen. Dat is voor de Hoge Zwaluwnaren best even slikken. Voor de GroenWitte zaak niet naast hun voetbalschoenen te gaan lopen. De gasten zwoegen verder en slagen er steeds vaker in het eigen spel van de DVVC-ers te verstoren.
Ook nu speelt het spel zich grotendeels op een helft af, maar nu is dat wel daar waar de thuisgoal verdedigd dient te worden.
En dan ligt daar opeens een bal in! 3-1!
Dat is een opsteker voor het harde werken van de HZ’75-ers. Ze weten dat ze ook hier kunnen scoren en gaan op jacht naar de aansluiter. Op zoek naar het tweede doelpunt. Er is nog zo’n 10 minuten te gaan en waarachtig; het geloof in eigen kunnen wordt bekrachtigd.

Langs de lijn, van het thuisfront, wordt men ietwat nerveus. Een stand van 3-2 is niet zo heel erg comfortabel meer. Nu komt het op karakter, op vol houden, doorstoten, conditie, zelfvertrouwen, samenspel, sportieve vechtlust, solide verdediging en nauwkeurige aanvallen aan.  Hoe blijf je nu zo ver mogelijk van de eigen goal vandaan en zo dicht mogelijk bij die van de gasten en creëer je nog kansen voor jezelf?
Beide teams gaan tot het uiterste. De een om de winst te behouden, de ander om er tenminste nog een punt uit te slepen.
DVVC weet het spel weer te verleggen naar de andere helft van het veld en blijft min of meer daar. Echt ver over de middenlijn richting thuisgoal gaat de strijd niet meer. Een geslaagde poging op goal van de gastploeg volgt helaas ook niet meer. De voorsprong wordt echter wel behouden en bij het eindfluitsignaal is de eindstand: 3-2.

Er was puike eerste helft, een snelle doorbraak in de tweede helft, en dan maakt DVVC het zichzelf toch nog moeilijk in de laatste 10 minuten. Ze stonden echter hun mannetje en hielden stand.
Volgende week een vrije competitie-zaterdag. Zaterdag 5 november begint de 2e fase met een uitwedstrijd tegen SC ’t Zand, aanvang wedstrijd 12.45uur. Succes mannen.