Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Vandaag ontvangt JO8-1 vv Altena uit Nieuwendijk. Beide teams hebben er duidelijk zin in en blaken energie. Er wordt alles op alles gezet om een openingscore te maken. Die laat niet zo heel lang op zich wachten en de thuisploeg leidt met 1-0. De gastploeg gaat snel in de tegenaanval maar loopt spaak op de GroenWitte verdediging. Het samenspel van de thuisploeg ziet er goed uit en bal ver- of herovering gebeurd snel. De spelers van vv Altena blijven lopen maar de DVVC-ers blijven steeds een stapje voor. Al in het eerste kwart is het duidelijk dat de thuisploeg deze wedstrijd zeer naar zich toe wil trekken. En dat doen de heren en dame dan ook. Ze zijn de sterkere op de grasmat.
Het tweede kwart geeft eenzelfde beeld. Twee fel strijdende teams. De DVVC-ers die pushen, voorwaarts trekken en veel balbezit hebben. De vv Altenaar spelers die proberen de rollen om te draaien. Er vallen steeds meer ballen in de, voor de thuisploeg, goede goal.
De rust wordt ingegaan met een ruime voorsprong voor DVVC.

"𝐄𝐞𝐧 𝐛𝐞𝐞𝐭𝐣𝐞 𝐫𝐮𝐬𝐭𝐢𝐠 𝐚𝐚𝐧 𝐣𝐨𝐧𝐠𝐞𝐧𝐬"
In het derde kwart loopt de voorsprong op naar een 10-0 stand en vanaf de zijlijn van de Dongense ploeg worden de kids, nog maar weer eens, gemaand het wat rustiger aan te doen. De gastploeg werkt zo hard en blijft super sportief, er is ook geen enkel kind dat denkt aan opgeven, gefrustreerd rondloopt en een “niet te genieten”-humeur lijkt te hebben. Ze gaan door en door en door.
De thuisploeg heeft nog altijd een zeer grote scoredrang. En dat is goed, felheid moet erin zitten, en toch … ook voor de ander moet het leuk blijven. In deze fase zitten alle kinderen in een leerproces. Voor zichzelf, voor een team(sport), voor het technische/tactische van het spel, voor het sociale aspect.

Het vierde kwart ‘vraagt’ om een kleine ‘aanpassing’. Soms komt de bal door een plotselinge wending, tot grote hilariteit van de ouders van de Altena-spelertjes en met instemmende klanken van de thuisploeg-ouders, door een ‘in de weg lopende’ spelbegeleider voor de voeten van een vv Altena speler, precies op het moment dat men niet zo heel ver meer van de DVVC-goal is. Met een beetje gemikt schot moet de keeper een keer te verschalken zijn. En zo waar, daar verdwijnt de nul van het scorebord. Wat een grote smiles op die koppies. En dat kunstje wordt nog eens herhaald. Hoe prachtig is dat?

Uiteindelijk zijn 16 ballen geteld die in een goal vielen. Twee daarvan zijn voor de gasten uit Nieuwendijk.

Volgende week gaat JO8-1 uit, naar Woudrichem. Aanvang wedstrijd: 09.00uur op Sportpark het Bolwerk.