𝑬𝒆𝒏 𝒗𝒐𝒆𝒕𝒃𝒂𝒍𝒍𝒆𝒓𝒔-π’…π’“π’π’π’Ž, 𝒆𝒆𝒏 𝒗𝒐𝒆𝒕𝒃𝒂𝒍𝒍𝒆𝒓𝒔-π’π’‚π’„π’‰π’•π’Žπ’†π’“π’“π’Šπ’†.

Sportlaan 4
5101TA
DONGEN
tel. 0162-314832

Voor aanvang van de wedstrijd werd besloten de gasten “te ontzien”. In de te verwachten weersomstandigheden van slecht zicht door (hevige) regen, zou men zich zomaar in het heetst van de wedstrijd kunnen vergissen met passes. In plaats van Bavel in gele hesjes te steken besloten de GroenWitte zichzelf in een shirt van weleer te hullen. Mooie gele retro shirts van Henk Vos: Vos installatiebedrijf. Shirts uit hun jonge jaren. Shirts die de mannen de spirit, flair, durf, vertrouwen en vleugels van toen, leek te geven.
Toen de verslaggever juist gearriveerd was knalde een keihard schot achter de Bavelse goalie, die daar, netjes gezegd, niet zo blij mee was. Langs de lijn werd nog door meer ‘laatkomers’ gekscherend gevraagd: “Joh is dit nou het eerste of het 20ste doelpunt?” Waarop een bedeesd antwoord vanaf de bank kwam van een Bavelse supporter, kijker vanaf de eerste seconde van de wedstrijd: “Het derde!”
De wedstrijd was op dat moment 6 minuten onderweg. Als dit de opmaat moest worden voor de resterende minuten zou er wel eens een monsterlijke uitslag kunnen staan na 2 x 45minuten.

Het weer was wisselvallig. Een waterig zonnetje, een verwaarloosde druppel, donkere wolken, droge momenten, een windvlaagje en open hemelsluizen. De twee teams gingen echter onverdroten verder. Met aanvallen (vooral door de thuisploeg) en verdedigen (door de gasten), met mooie passes en in het wilde weg weggeschoten ballen, wat ook binnen het kwartier leidde tot 2 ballen over de omheining. En nu maar hopen dat de wind een van de ballen niet mee had genomen de kanaaldijk over. Een vooruitziende blik van een van de DVVC-spelers zorgde ervoor dat de ballen snel geraapt konden worden.  Tijdens de rest van de eerste helft bleef het bij deze twee ver afgezwaaide ballen, de rest bleef netjes binnen de poorten van het sportpark.

DVVC bleef druk zetten, naar de gastgoal opstomen. Vele schoten werden afgevuurd. Tot frustratie of gelatenheid bij de één en opluchting bij de ander was lang niet alles raak. Af en toe kwam Bavel richting de goal van de GroenWitte, die aanvallen werden steeds resoluut afgeslagen door een sterk keepende sluitpost. Het omschakelen van verdediging naar aanval ging steeds in een rap tempo en Bavelenaren liepen steeds een pas achter de DVVC-ers aan.
In de eerste helft mocht de scheidsrechter 8 maal een doelpunt noteren voor de thuisploeg.

Eerlijkheid gebied te zeggen dat de verslaggever de tweede helft niet heeft gezien maar wel de woorden van de scheidsrechter goed onthouden heeft: “Complimenten aan de Bavelse ploeg die ondanks alle tegendoelpunten sportief en fair bleven voetballen. Geen wanklanken naar het andere team of de scheids. Prima ploeg, nette jongens”.
Uiteindelijk kreeg de Bavelse ploeg 14 doelpunten om de oren en hield DVVC een clean sheet.

Komende zaterdag, 22 oktober, speelt DVVC3 uit tegen SCO7, aanvang wedstrijd 13.15uur op Sportpark de Elskens, Oosterhout.