Koen Swanen (intikker)
62'

Mannen, 1, 5e klasse C

27 mei 2018 14:30

Helaas heeft D.V.V.C. dit jaar geen promotie via de nacompetitie kunnen bereiken. Maar in een mooie wedstrijd sluit D.V.V.C. met een riante winst het seizoen 2017-2018 af. Een wedstrijd waarin ook afscheid genomen werd van een vaste kracht, aanvoerder Ron Heijmans.

In de eerste twintig minuten van de wedstrijd zou je niet gezegd hebben dat deze middag nog acht doelpunten zouden vallen. Maar de eerste zat er al aan te komen in de 22e minuut uit een mooie voorzet van rechts van Dion Karten. Daar wist Stefan van Dongen wel raad mee en gaf keeper Patrick van Osch voor de eerste keer het nakijken 1-0. Even daarna een mooi afstandsschot van Halit Karlidag die de keeper van Irene nog tot corner kon verwerken. In de 27e minuut een mooie combinatie van Irene waarbij Bryan Hellings keeper Jan Willem Siemons kansloos liet 1-1. In minuut 37 een mooie steekbal van Dylan Clemens op Maikel van Bragt. Diens voorzet werd door Koen Swanen in het doel gewerkt en de stand was 2-1. Een paar minuten later was het weer prijs toen, weer uit een voorzet van Dion Karten. Een speler van Irene kon de bal net niet weg werken en op een geplaatst schot in de rechterhoek van Maikel van Bragt had de keeper geen antwoord 3-1. Dat was tevens de ruststand.

Na de rust gelijk weer een aanvallend D.V.V.C waarbij ze kansen kregen om de score te verhogen. Maar wat D.V.V.C. niet lukte ging bij Irene wel toen Gijs Voets met een mooi afstandsschot in de rechterbovenhoek in de 55e minuut de achterstand verkleinde tot 3-2. Een paar minuten later werd het verschil weer twee toen Halit Karlidag goed afspeelde op de vrijstaande Stefan van Dongen. Hij maakte zijn tweede doelpunt 4-2. In de 62e minuut ging Koen Swanen alleen op de uitlopende keeper af, Koen wipte de bal over de doelman heen en kon zo makkelijk de 5-2 maken.

Even daarna kreeg aanvoerder Ron Heijmans een publiekswissel. Ron speelde zijn laatste wedstrijd voor D.V.V.C. 1. Volgend seizoen gaat hij in een lager elftal bij vv Dongen spelen, samen met zijn vrienden. Ron is altijd een belangrijke speler voor D.V.V.C. geweest en de club zal hem volgend seizoen ongetwijfeld gaan missen. Na afloop van de wedstrijd werd door voorzitter Carla van Delft op gepaste wijze afscheid genomen van Ron als voetballer van D.V.V.C. 1.

Wat de laatste 10 minuten van de wedstrijd betreft; in de 82e minuut een mooi schot van Dylan Clemens op de paal, maar kort voor tijd maakte dezelfde Dylan uit een mooie voorzet van Maikel van Bragt er 6-2 van. Dit was tevens de eindstand.

Voor D.V.V.C. zit het seizoen er nu op, eigenlijk twee weken te vroeg, want als de doelstelling van bij het begin van het seizoen – nacompetitie voor promotie – gehaald was, dan had D.V.V.C. nog twee wedstijden moeten spelen. Maar wat nu niet is gebeurd gaat hopelijk volgend seizoen wel lukken.